Műanyaghulladék hasznosítás

A műanyaghulladék hasznosítás előnyei és hatása

A hulladékgazdálkodási tevékenység során elérni kívánt környezetvédelmi, gazdasági cél a hulladékok összes mennyiségének és a hulladéklerakóra kerülő hulladékok mennyiségének a csökkentése, továbbá az előkezelés és hasznosítás során a hulladékok hasznosított mennyiségének növelése, gyártási alapanyagként történő minél nagyobb arányú visszavezetése a termelésbe, ez által a körforgásos gazdaság megvalósulásának elősegítése.

megrendelés; fuvarszervezés; logisztika; előkezelés; adminisztráció; újrahasznosítás

A műanyaghulladék hasznosítás lépései

A hulladéktermelőktől beszállított műanyag hulladék szín, valamint anyagminőség szerinti válogatás, osztályozás után (HDPE, LDPE, PP, PS, ABS, PET, PVC, PC, PA, PES, egyéb…) előaprításra, majd darálásra kerül.

A technológiai sor folyamataiban az idegen anyagok és szennyeződések kiválasztása / eltávolítása megtörténik. A hasznosítási művelet végén 8-14 mm szemcseméretű darálék kerül csomagolásra nagyméretű zsákokban.

A hulladék státusz megszűnését, valamint a termék megfelelőségi igazolás kiállítását követően a hasznosításon átesett hulladék termékké válik, amelyet műanyagipari hasznosítóknak, gyártóknak adunk tovább feldolgozás céljából.

Az általunk hasznosítható hulladékok

PET
üdítő- és ásványvizes palack/előforma (natúr, kék, zöld, vegyes)
PET
HDPE
PVC
LDPE
PP
PS
ABS
PC
PA

Kapcsolat

Hulladék átvételével kapcsolatos kérdéseivel, kérjük érdeklődjön a +36 30 943 67 94 központi telefonszámon vagy az info@ladorec.hu e-mail címen.

Ajánlatkérés

Ladó-Rec 2012-2020. Magyarország, Bács-Kiskun megye. Minden jog fenntartva. Köszönjük az ikonokat, Icon8. Adatvédelmi tájékoztató. Jogi tájékoztató.